itACiH Partners
itACiH Partners
Datavetenskap/LTH bidrar med kompetens och ramverk för flexibel integration av utrustning. Tidigare forskningsprojekt, EU-IP Palcom och VINNOVA projekt har resulterat bl a i ett ramverk för flexibel integration av distribuerad utrustning över heterogena nätverk. Detta ramverk, Palcom, används t ex i de lösningar från det tidigare VINNOVA-projektet som nämnts ovan.
Deltagare: Boris Magnusson, Björn A Johnsson, doktorander och projektanställda.
Kliniken för Medicinsk teknik/SUS och dess verksamhetschef, Patrik Tolvsgård, har ambitionen att fortsätta den utveckling mot ett större utnyttjande av integrerade datatekniska lösningar som initierats genom samarbete med Datavetenskap/LTH i ett tidigare VINNOVA-projekt. Erfarenhet, lösningar och kompetens från det projektet kan direkt utnyttjas i detta projekt. MT bidrar också med vanligt förekommande utrustning vars avskrivningskostnad tas upp i budgeten. Sannolikt tillkommer ytterligare utrustning vi inte kan förutse nu.
Deltagare i projektet: Patrik Tolvsgård, Jimmy Johansson, Patrik Fröjd, Henrik F Padoan, Niclas Bengtsson, Tomas Hajdu, Mats Palm, Christina Nilsson.
Divisionen för cancer och blodsjukdomar/SUS, RCC-Syd, Avancerad Sjukvård i Hemmet kommer att bidra med medicinsk kompetens och utrustning för behandling av cancersjuka där vi räknar med att projektet kommer att behöva reservera en vårdplats, vilket som beräknats ovan, representerar en inte oansenlig kostnad. Här kommer vårdplatsen initialt att etableras och miljön för utprovning av vårdplatsen att finnas.
Deltagare: Carsten Rose, Divisionschef, Hlin Thorgeirsson, Avdelningsansvarig läkare på Palliativt medicinskt centrum samt en sjuksköterska.
HemoCue - ledande inom patientnära blodanalys, har en omsättning på 600Mkr/år och har 75% av världsmarknaden för hemoglobinmätning. Tidigare fokus på professionell användning inom sjuvården. Projektet är intressant eftersom den nya användningen (i hemmet, av patienter) ger nya krav på användning, kommunikation, certifiering.
Deltagare: Anders Strömberg, Andreas Moe, Fredrik Pålsson
Securitas Direct, ledande inom hemlarm. En nyutvecklad generell plattform erbjuder säker radiokommunikation med givare inom hemmet och säker kommunikation med avbrottsövervakning till central. Vi ser att vår nya internationella teknikplattform med stor kapacitet på säker datainsamling och sin skalbarhet kan med fördel utvidgas till att omfatta äldrevård, home automation och i förlängningen sjukvård i hemmet.
Deltagare: Noroz Akhlagi, Dan Hovang, utvecklare
Sony Mobile Communication är en av de ledande tillverkarna av mobiltelefoner, ett självklart val för att kommunicera med mobila vårdpatruller, anhöriga, och patienter som är rörliga. Projektet kräver stöd för säker kommunikation i en vårdsituation med flexibel arkitektur och tjänster för videokonferens, interaktion med sjukhusets datorsystem, anslutning av sensorer mm.
Deltagare: Andreas Kristensson, Knut Mårtensson
STV är ledande inom utrustning för videokonferens och har många större installationer inom sjukvården. STV vann också upphandlingen Gertrud - utrustning för telemedicin för barnkardiologi. Projektet innebär en möjlighet till fokus också på utrustning för användning i hemmet, enklare utrustning, mindre installation etc.
Deltagare: Peter Palm
Sigrun - Innovation, föra resultat vidare till fas C, projektledning.
Deltagare: Sten Minör, projektanställda.
BIPP - Brukarsamverkan och Patientperspektiv, är den patientorganisation som företräder de cancersjukas intressen i RCC-Syd. BIPP koordinerar samverkan med patientföreningar i alla de i RCC-syd ingående regionerna (Skåne, Halland, Blekinge, Kronoberg) samt med patientföreträdare från andra regionala cancercentra.
Deltagare: Katarina Johansson
LIKO - bidrar med utrustning (sängar etc.) mot deltagande i projektet för att identifiera de förändrade krav som användning i hemmet innebär.
Kontakt: Pia Eliasson
AXIS - bidrar med utrustning, nätverkskameror samt bistår vid ev implementationsproblem.
Kontakt: Gustav Kälvesten